– Skal bruke det som motivasjon

Haakon Sørum og Leonard Våge fra Gutter 2006 er de siste som har representert Freidig på en flott måte på BDO-samlinger. Haakon kom også med på det endelige kretslaget, mens Leonard kom dessverre ikke videre fra topp 30 til den endelige troppen.

– Jeg er fornøyd med å komme så langt, det har vært en bonus, sier Leonard om samlingene så langt.
Men jeg er litt skuffa siden jeg hadde et håp om å komme med.

– Jeg klarte ikke helt å stå i ro når jeg fikk beskjeden og løp rundt i huset, forteller Haakon om uttaket.
Det var en målsetning for meg.

Begge guttene har vært med på samlingene helt frem til andre helga i mars. Det var med 4 gutter fra laget i tillegg til Haakon og Leonard på de første samlingene. National, Vestbyen, Freidig og Klæbu dannet et lag på kampdagene.

– Jeg var ganske spent før den første treninga og før kampene, men det var bare gøy når man først kom i gang, forteller Leonard.
Det har vært veldig lærerikt å spille mot spillere på omtrent samme nivå. Jeg spiller sentral midtbane og der er konkurransen ekstra tøff.

Leonard på treningsfeltet tross manglende varmegrader.

– Jeg håper å få spille mange kamper for kretslaget, sier Haakon.
Jeg håper også det blir mer konkret keepertrening, og jeg må jobbe med å bli bedre med beina. For min del må jeg finne riktig spenningsnivå, ettersom jeg står best når jeg er litt nervøs.

Begge guttene spiller også håndball og har totalt 5 organiserte treninger i uka inkludert en trening med Gutter 2005. Framover vil de hospitere mer med Gutter 2005, og være med på kamper. Trener Tor Inge Våge forteller om en gjeng med gutter som er glad i spillet.

– Laget har vokst i antall gjennom 2018-sesongen, fra 21 til 26 gutter, og det er vi stolte av, forteller Tor Inge.
Det er selvsagt et spenn i interessen, men de ivrigste ønsker å spille så mye fotball som mulig og treffes på fritida for å spille.

Dette understreker Bjarne Berg, sportslig leder i styret i Freidig Fotball.

– For det første er det viktig å poengtere at i en breddeklubb som Freidig vil det variere noe fra årskull til årskull. Vi ser at i enkelte årganger er den kollektive fotballentusiasmen høyere enn i andre kull. I grupper der interessen er stor vil ungene drive hverandre fremover. Det handler om at de bruker mye tid på banen, sier Bjarne.

  • Hvilke tiltak jobber sportslig utvalg med for å tilrettelegge for utvikling?

– I Freidig jobber vi gjennom foreldretrenere som tar trenerkurs og deler klubbens verdier. Vi er veldig tydelige på at Freidig er en breddeklubb. Det beste vi kan gjøre som klubb for unge spillere i Freidig er å sørge for godt utdannede trenere. Trenere som tilrettelegger fotballaktiviteten til den enkelte spilleren og ser alle spillerne. I Freidig skal både den ivrige spilleren med ambisjoner og den som er med på grunn av det sosiale miljøet få oppleve utfordringer, mestring og fotballglede, forteller Bjarne.

Og selv om Freidig er en breddeklubb, så er vi stolte av spillere som representerer klubben på en flott måte på ulike arenaer. For Haakon og Leonard sin del står det heller ikke på motivasjonen og ambisjonene.

– Favorittlaget mitt er Manchester City, så man drømmer jo om det, men jeg håper å komme inn på Rosenborg, forteller Haakon.

Haakon må jobbe med distribusjonsferdighetene og er her med på intenst småspill.

– Jeg bruker vrakingen som motivasjon, og skal jobbe hardt for å bli med til neste år. Dette har gjort meg bedre mentalt, og jeg ønsker å bli proff i Norge og selvsagt hadde det vært en drøm å spille for Arsenal, som er mitt favorittlag, sier Leonard avslutningsvis.

Året innledet med seier i Puma Cup, og har innledningsvis også bydd på gode fotballopplevelser for guttene født 2006. Tross vinterlige omgivelser er laget godt i gang med forberedelser til det som ser ut til å bli en flott sesong. Freidig ønsker de lykke til med sesongen som kommer!