Oliver Kvendbø Holden ble uttatt i G15 Landslagstroppen!

Kjempestas for Freidig Fotball å høre at Oliver ble tatt ut til den første offisielle landslagstroppen for 2005-årgangen.
Han ble til og med oppnevnt som kaptein på den siste matchen i denne samlingen. Han spilte hele kampen – på midtbanen.
Vi gleder oss til å følge med Oliver i tiden fremover.
Vi heier på vårt store talent!

Det viktigste er å ha det artig uttalte gutten i fjor:
Oliver Kvendbø Holden fra Gutter 2005 har i år spilt seg inn på Team BDO, det nye kretslaget til NFF Trøndelag. Vi tok en prat med Oliver for å høre om veien til kretslaget, årets sesong og veien videre.

I november startet kretslagssamlingene med nominering fra trenere, før det var to kampdager. Etter disse kampdagene plukkes det ut 18 spillere som former troppen til NFF Trøndelag i Nasjonal G14 i 2019.

– Det har vært en spennende reise, selvfølgelig, men jeg har hatt et rolig forhold til uttaket, forteller Oliver.
– Jeg har hele tiden hatt fokus på at fotball skal være artig og om jeg kommer på kretslaget i den alderen jeg er nå er egentlig ikke så viktig, selv om det er veldig moro å være med!

Oliver har spilt seg inn på laget, og skal i år spille indreløper i en 4-3-3-formasjon.
– Jeg har fokus på å skape sjanser i indreløperrollen og trives godt der, og kan også bekle en sentral midtbane i denne formasjonen. Så langt har jeg samtlige minutter av kampene.

Oliver i Freidig-drakten

Han forteller videre at det selvsagt kreves en jobb for å bli blant de beste spillerne i regionen.
– Jeg har rundt 5 organiserte treninger, samt 2-3 egentreninger i uka med fokus på tekniske ferdigheter som avslutninger og pasninger, sier Oliver.
– Jeg har også vært med på RBKs «Fotball etter skoletid» minimum to ganger i uka der det er høyt nivå som gjør at det blir god matching, samt at jeg hospiterer med en annen klubbs G16-lag, som også gjør at jeg får utfordret meg på den fysiske biten. Likevel må jeg understreke at jeg gjør dette fordi det jeg synes fotball er gøy!

Han takker Freidig for muligheten til å tilpasse med et individuelt treningsopplegg. Fremover forteller han at kretslaget har fokus på utvikling og at tabellplassering ikke et mål i seg selv. Det er alltid fokus på neste kamp.
– Det er en utviklingsarena og det er man veldig bevisst på. Samtidig så er laget toppet, så det er klart at man alltid ønsker å vinne neste kamp. Opplegget rundt er ganske profesjonelt ettersom det ikke skal tappe oss spillere for unødvendig energi, forteller Oliver.

Oliver i godt driv for Freidig

Fremover har Oliver noen tydelige mål for karrieren.
– Først og fremst så ønsker jeg fotball skal være artig, og kommer aldri til å vike fra det prinsippet. Likevel så skader det ikke å ha noen mål, og på kortsiktig basis så er et første mål å komme inn i akademiet til RBK. Videre så er det klart at det er en drøm å spille profesjonelt i en av verdens beste ligaer i utlandet, men det er ikke noe jeg tenker mye på, sier Oliver avslutningsvis.

Da blir det spennende å følge Oliver i årets kretslagskamper, samt utviklingen i kommende år. Vi gratulerer med uttaket og ønsker Oliver lykke til!

PS! Aleksander Gurendal (også 2005) har også vært med på samlinger, men ble dessverre skadet. NFF Trøndelag vant søndag med 6-0 over NFF Oslo Øst, med Oliver på midtbanen.