Haakons reise mot Rosenborg

I november 2020 signerte vår keeper Haakon Ingdal Sørum overgang til RBK. Vi ønsker han masse lykke til videre på fotballferden, og ser fram til å følge med han videre.

Han har spilt fotball i Freidig i 7 1/2 år. Han har også spilt håndball i 7 år men sluttet sist sommer da fotballen har tatt all hans tid.

Haakon har satt stor pris på å spille fotball i Freidig disse årene. Vært med på Skandia Cup, Hamarcup, Pumacup, Oboscup, Flatås julecup for å nevne noen.

De største opplevelsene var å vinne Pumacup med G06 og å vinne kretsfinalen og Oboscup med G05.

Høsten 2018 kom han gjennom uttak med på kretslaget hvor han har forsvart plassen tre ganger over to år.

Mange gode opplevelser med kretslaget har det blitt. Det største var å vinne Hamarcup.

I 2020 ble Haakon valgt ut av landslagsskolen som eneste keeper fra Trøndelag, Møre og Romsdal og Sunnmøre til Equinors talentleir i Porsgrunn. Der det var de seks beste keeperne i landet som fikk delta. Haakon fikk brudd i håndleddet så han fikk dessverre ikke med seg dette.

Denne høsten har Haakon hospitert med Rosenborg G16 og ble i november tilbudt 2-års kontrakt noe han har takket ja til.

I tillegg til treningene med Freidig har Haakon lagt ned mye innsats med egentrening både alene, med far og kompiser. Noen ganger står han opp kl 05.30 og trener alene i hagen. Han har egentrening i all slags vær.

Haakon har hatt fine år i Freidig og setter stor pris på all tid trenerne og støtteapparatet har lagt ned. En spesiell takk til trener for G06 Tor Inge Våge og mulighetene Ole Magnus Holden har gitt Haakon med å få spille for G05.

Mvh Trine Sørum, mor