Freidig kvalifiserte seg til G16 0.divisjon

Freidig sitt G16 lag kvalifiserte seg til 0-divisjon i G16-klassen etter en flott innsats i en tøff kvalifiseringspulje mot Namsos, Melhus og National. Freidig ble nummer to i pulja og som nest beste toer var det nok for å sikre plassen.

Gikk videre som nest beste toer

Før kvalifiseringen var det klart at vinneren av puljen og de 3 beste toerne gikk videre til 0-divisjon. Freidig startet puljespillet på en fantastisk måte med å slå Namsos hele 7-2 i Abrahallen 4. januar. Det virket som om guttene hadde trent i juleferien. Den neste kampen var onsdag 8. januar mot Melhus, og dette var på forhånd antatt å bli den tøffeste kampen. Her klarte de å vinne 4-2 i vinterstorm på Koteng Arena. Før den siste kampen lørdag 11. januar mot National hadde Fredig alle muligheter til å avgjøre kvalifiseringen selv. I denne kampen kom de tidlig bakpå og klarte aldri å hente seg inn igjen og tapte 4-1. Heldigvis gikk resultater i andre kamper Freidigs vei og vi kunne feire sikret plass i 0-divisjon søndag ettermiddag.

God arena for utvikling

Trenerapparatet til G16 er litt overrasket over at guttene skulle klare kvalifiseringen til 0-divisjon allerede for 2020 men tror det vil bli en god utviklingsarena for de ivrige spillerne.

-Vi har en to-års plan for utviklingen av laget og forventer et år i 2020 med tøffe kamper og kanskje litt i overkant god motstand, sier trenerne.

-Det er også fint at Freidig har vært positiv til satsingen vår og vi håper at dette kan bli starten på en periode hvor Freidig med jevne mellomrom klarer å kvalifisere sine lag til 0-divisjon, fortsetter trenerne.

Deltagelse i 0-divisjon stiller en rekke krav til laget og klubben. Ved å tenke langsiktig og utvikle gode treningsarenaer for alle spillergrupper vil fokus mot at det er lov å tenke ambisiøst gjøre noe med treningskultur og tilbud i klubben. Og mest sannsynlig gjøre noe med treningstilbudet vi kan ha for de ivrigste samtidig som at alle spillere, uavhengig av nivå, fortsatt skal ha et godt tilbud i Freidig.    

Freidig G16 med en stamme av 2005-spillere i 2020

Fjorårets G14 lag i Freidig vant både Skandiacup, OBOS cup, serien og kretsmesterskapet og består av en svært ivrig gjeng på 20 spillere. Disse spillerne utgjør hovedstammen i G16 laget som har spilt kvalifiseringen med påfyll av noen 2004-spillere fra fjorårets G16-lag.

-Vi var spent på hvordan vi skulle klare oss mot de andre lagene som hovedsakelig består av 2004-spillere, sier trener Vegard Tingstad. Resultatene tyder på at dette ikke har vært et stort problem, samtidig har vi også funnet ut at prestasjonene må være helt på topp for at vi skal klare å henge med på dette nivået.